Faipari gépek, cnc-központok, tömörfa megmunkálás

2002

2001-ben a Gerbaud átriumában közel száz cég mutatkozott be munkáival kövös tárlaton. Műhelyfotóik a kapcsolatot és az együttműködést keresték a többiekkel.

Milyen eredményeket hozott ez az öt év?

Számtalan egyéni és a szövetségek által fenntartott honlap került föl a világhálóra, ahonnan már sokkal könnyebben betekinthetünk a magyar bútorgyártásba. A legtöbb tulajdonos már nem csak konkurenciának, hanem lehetséges partnernek is tekinti a többieket, így számos gyümölcsöző kapcsolat alakulhatott ki rendezvényeinken.

Nagy örömmel látjuk továbbá, hogy a műhelyek nyitnak az új felé, mernek alkalmazni és együttműködni fiatal magyar tervezőkkel. Munkáikat legyártatják, kiállításokra viszik, referenciaként mutatják be.

Lelkesedéssel és örömmel töltenek el bennünket ezek az eredmények, és továbblépésre sarkallnak. Az idei évben néhány üzem összefogását szeretnénk megszervezni, hogy később mindenki tanúja lehessen a születendő „közös gyermek” fölcseperedésének.

Alkotócsoportokat hozunk létre, akiknek közösen azt vállaljuk, hogy elvégezzük egy romos budai villa teljes rekonstrukcióját, majd meghatározott szempontok és funkciók alapján történő berendezését.

Az építési dokumentáció alapján elkészülő „Magyar Bútor Házakat” a Magyar Bútor Estjén mutatnák be a csoportok egy virtuális bejárás keretében. Így a technika segítségével bizonyíthatja majd be a szakma, hogy egységes és értékes lakberendezés rendelhető meg kizárólag magyar gyártóktól is. Annak érdekében, hogy a létrejövő házak különfélék legyenek, a csapatok összeállításánál ügyelünk arra, hogy hasonló ízlésvilágúak kerüljenek azonos munkaközösségbe.

Fontos lenne, hogy a virtuális ház jó minőségben „épüljön fel” és ezen kívül nyomatott formában is megjelenjen. Hirdetéseket szeretnénk elhelyezni magazinokban, annak érdekében, hogy a közönség, a fogyasztó is meglátogassa a „házat”.

Ilyen formában lehetősége lenne a „Magyar Bútor”-nak, hogy megtalálja vásárlóközönségét azokban az emberekben, akik lakásukba, üzletükbe, irodájukba igényes tárgyakat kívánnak vásárolni, de nem tudják, hogy ezt hazai termékekkel is megtehetik.

Fontosnak tartjuk, hogy a globalizáció idején támogassuk a magyar termékeket és gyártókat, mert így a hagyományainkat és kultúránkat megőrizve lehetünk sikeres résztvevői a világpiacnak.

A szakmai szervezetek, a Bútorszövetség és az Asztalos Szövetség messzemenően támogatnak bennünket ilyen irányú törekvéseinkben.

Kérjük, hogy jelenlétükkel Önök is támogassák úttörő munkánkat, és idén is látogassanak el a Magyar Bútor Estjére!
 

MaBu története