Faipari gépek, cnc-központok, tömörfa megmunkálás

Általános szerződési feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Planet weboldalt üzemeltető Planet-gép Kft. (székhelye: 2600 Vác/Václiget, Horgásztói út 1..; cégjegyzékszáma: 13-09-141649; adószáma: 12419137-2-13 ; email elérhetőség: info@anest.hu, telefonszám: +36 27 345 292; továbbiakban: Szolgáltató) és a Planet-Gép Kft. által a Planet weboldalon(továbbiakban weboldal) nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

1. Általános tudnivalók

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus szolgáltatásra, amely a www.faiparigepekszerszámok.hu domain alatt található információs, kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó weboldalon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között a szerződésben leírt módokon jön létre.

1.2. A www.faiparigepekszerszámok.hu weboldal a Planet-gép Korlátolt Felelősségű Társaság partnerei, vásárlói, a nagyközönség számára nyújt általános és szakmai információkat a faipari-, asztalosipari-, bútoripari technológiákkal és a cég által forgalmazott faipari gép megoldásokkal kapcsolatosan.

1.3. A www.faiparigepekszerszámok.hu weboldalon bárki szabadon, kötöttségektől mentesen és díjtalanul böngészhet, a weboldal szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon az információkat elérte, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

1.4 A Planet weboldal üzemeltetését, a Planet-Gép Kft. végzi. Az üzemeltető elérhetőségei:

Székhely: 2600 Vác/Václiget, Horgásztói út 1.
Telephely címe: 2600 Vác/Václiget, Horgásztói út 1.
Telefonszám: (06) 27 / 345 - 292
E-mail: info@anest.hu

2. Ajánlatkérés, információkérés a weboldalon

2.1. A weboldal látogatóinak, partnereinknek meg van a lehetősége, hogy a weboldal ajánlatkérés rovatában általánosságban, vagy speciálisan egy-egy termékre vonatkozóan ajánlatkérést állítsanak össze, ajánlatkérést, információkérést fogalmazzanak meg és a weboldal segítségével az ajánlatkérést, információkérést eljuttassák irodánkba, kollégáinkhoz.

2.2. A beérkezett ajánlatkéréseket, információkéréseket kollégáink haladéktalanul feldolgozzák, pontosítás végett felveszik az ajánlatkérővel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken és pár napon belül a kért szolgáltatás, a kiválasztott termék, gép, berendezés tekintetében pontos ajánlatot küldenek az ajánlatkérőnek. Az ajánlat érvényességi idejének minden esetben az ajánlaton megadott érvényesség idejét kell tekinteni.

2.3. Cégünk mindent megtesz a beérkezett üzenetek gyors és szakszerű megválaszolása érdekében, de nem vállal felelősséget az internetes kapcsolat, a hálózat és egyéb előre nem látható hibákból adódóan az ajánlatkérés postafiókunkba való beérkezésének hiányából következő esetleges károkért, jogkövetkezményekért.

3. Hírlevél feliratkozás

3.1. A Planet-gép weboldal üzemeltetője a fa és műanyagmegmunkálási technológiákkal, megoldásokkal, technológiákhoz kapcsolódó témákban időszakosan tudnivalókat, híreket, ajánlatokat, akciókat oszt meg hírlevelezésre feliratkozott felhasználói, partnerei számára hírlevelek formájában, amit az ügyfél email fiókjába elektronikus formában juttat el.

3.2. Hírlevelekre feliratkozni a weboldal láblécében az “Iratkozzon fel hírlevelünkre” szakaszban a feliratkozó nevének, email címének megadását, az Adatvédelmi tájékoztató és a Szerződési Feltételek elolvasását és tartalmának elfogadását követően a “Felíratkozom hírlevélre” gomb megnyomásával lehetséges.
A hírlevélre történő feliratkozás esetén kötelezően el kell fogadni a weboldal adatvédelmi tájékoztatójában leírtakat és az oldal szerződési feltételeit.

A hírlevélre történt feliratkozást követően a feliratkozáskor megadott e-mail címre a weboldal egy megerősítő emailt küld a feliratkozónak, amelyben található linkre kattintva lehetséges a feliratkozás megerősítése. Nem megerősített feliratkozásokat, a feliratkozó nevével és email címével együtt 30 nap múlva automatikusan töröljük a hírlevél adatbázisból.

3.3 A feliratkozó a hírlevelezésre feliratkozással határozottan hozzájárul, hogy a hozzájárulás visszavonásáig a Szolgáltató a Planet-gép Kft. fa, alumínium megmunkálási megoldásaival, a szakterülettel kapcsolatos híreket, érdekességeket, tudnivalókat osztjon meg vele hírlevél formában.

3.4. A hírlevelek küldéséhez adott hozzájárulását az ügyfél bármikor, feltételektől mentesen visszavonhatja. A hozzájárulás visszavonását az alábbi módokon lehet kezdeményezni:

A hírlevél végén található leiratkozó linkre kattintással
A szolgáltatónak írt elektronikus, vagy postai levél formájában

4. Használgép hírdetés feladás a weboldalon

4.1 A Planet-gép weboldal használtgép rovatába bárki költségmentesen adhat fel használtgép, szerszám apróhirdetést, amennyiben a hirdetés feladására szolgáló űrlapon valós adatait megadva az apróhirdetési blokk kategóriájába tartozó apróhirdetést ad fel az oldalon.

4.2 A használt gépek, szerszámok feladására szolgáló űrlap az “Használt faipari gép” menüpontban az “Eladó, használt faipari gépe van?” blokkban a "Kipróbálom, meghírdetem" gombra kattintva érhető el, ami a hirdetési ürlaphoz navigálja a látogatót.
Az űrlapon kötelezően megadandó kapcsolati adatok és a kötelezően kitöltendő az hirdetésre vonatkozó adatokon túl opcionális adatok megadására is van lehetőség.

4.3 Az űrlap kitöltését és a hírdetés feladását követően a weboldal munkatársai ellenőrzik a feladott hírdetést és a kötelezően megadandó kapcsolati adatokat, majd ellenőrzést követően tud a hírdetés megjelenni az oldalon. Amennyiben hiányosságokat, problémákat észlelnek a feltöltött hírdetéssel kapcsolatosan, felveszik a hírdetővel a kapcsolatot és megpróbálják tisztázni a helyzetet.

Csak ellenőrzött hirdetések kerülnek ki a weboldalra.

4.4 A használtgép hírdetések a feladástól számítva 60 napon keresztül jelennek meg a weboldalon, a hírdetés lejártát követően a hirdetés inaktiválódik, eltűnik a veboldalról, a hírdetés és minden adata a jogi bizonyíthatóság biztosítása érdekében  végérvényesen 5 év múlva törlődik a rendszerből.

4.5 Hibás hirdetés feladása estén kérjük vegye fel a kapcsolatot az oldal kezelőivel az info@anest.hu e-mail címen, és az oldal kollégái kérésének megfelelően javítják, vagy törlik a hírdetést.

4.6 A felhasználó által feltöltött hirdetésekben nem szerepelhet olyan tartalom, amely:

 • jogszabályba ütközik, illetve ennek gyanúja felmerül;
 • nem a hirdetés rovatának megfelelő tartalmú;
 • szerzői jogokat, személyhez fűződő jogokat, kegyeleti jogot, valamint személyes adatok védelméhez való jogokat sért;
 • erőszakra, jogszabálysértésre buzdít, illetve a személyes vagy közbiztonságot, környezetet, illetve természetet károsító magatartásra ösztönöz, önkényuralmi jelképeket tartalmaz;
 • gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint mások lelkiismereti-, vallási-, nemzeti-, nemzetiségi hovatartozását gyalázó vagy sértő kifejezés;
 • amely a gyermek- és fiatalkorúaknak szól, és fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésüket károsíthatja, így különösen, ha a gyermek- és fiatalkorúakat veszélyes, erőszakos, továbbá a szexualitást hangsúlyozó helyzetben mutatja be; tapasztalatlanságuk vagy hiszékenységük kihasználásával közvetlen felszólítást tartalmaz arra, hogy a felnőtt korúakat áru vásárlására ösztönözzék;
 • pornográf, szexuális szolgáltatás igénybe vételének előmozdítására, szexuális ingerkeltésre irányul;
 • indokolatlanul hiányos tartalmú vagy nem nyújt kellő információt a termékről/szolgáltatásról, a valóságnak vélhetően nem megfelelő adatokat tartalmaz;
 • olyan áruk reklámozását valósítja meg, amelyek előállítása vagy forgalmazása jogszabályba ütközik;
 • fegyverek, lőszerek, robbanóanyagok és közbiztonságra különösen veszélyes eszközök reklámozására irányul;
 • politikai tevékenységhez kapcsolódó vagy azt elősegítő hírdetés;
 • tiltott gyógyszerreklámnak minősül;
 • külföldön szervezett szerencsejátékhoz vagy ajándéksorsoláshoz kapcsolódik;
 • megtévesztő reklámnak minősül (különösen ha a megtévesztő információ az áru általános jellemzőire, árára, vásárlás feltételeire, a Felhasználó megítélésére, az őt megillető jogokra, minősítésére vonatkozik);
 • dohányáruk, kábítószerek, tudatmódosító anyagok, vagy bármely, hasonló hatású szerek reklámja;
 • védett állatok kereskedelmét, azokból készült termékek kereskedelmét elősegítő hirdetés;
 • minden egyéb, a fentiekben fel nem sorolt olyan hirdetés, reklám, információ, melyet hatályos jogszabály tilt;
 • sértheti a weboldal üzemeltetőjének jogait és üzleti érdekeit;


4.7 A weboldal üzemeltetőjének jogában áll, hogy az előző pontban felsorolt előírásokba ütköző hirdetéseket a Felhasználó előzetes értesítése nélkül bármikor törölje, illetve minden hirdetésen a magyar helyesírás szabályainak megfelelő korrektúrát hajthat végre.

4.8. A hirdetés feladója a weboldalon elhelyezett adatok, anyagok, információk tartalmáért felelősséggel tartozik, valamint tudomásul veszi, hogy az illegális tartalmú hirdetések feladása hatósági eljárást vonhat maga után.

4.9. A honlap üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy a felhasználó által elkövetett jogsértések esetén az illetékes hatóságoknál a bejelentéseket megtegye, emellett a honlap üzemeltetője, amennyiben a szolgáltatással kapcsolatos jogsértések miatt bírság, büntetés, vagy bármilyen más jogcímen megfizetendő összegben elmarasztalást szenved, úgy a jogsértő felhasználóval szemben teljes kártérítési igénnyel lép fel.

5. Szerzői jogok

5.1. A weboldal egésze és minden eleme szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal és a weboldalon elérhető  tartalom, szerzői mű, illetve más szellemei alkotás - grafikai megoldás, grafika, honlap szerkezete, a honlapon elérhető információ, adatfeldolgozási elv, stb. - szerzői jogi jogosultja, vagy a feljogosított felhasználója a Szolgáltató.

5.2. A weboldalt alkotó és a weboldalon elérhető szerzői jog által védett szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen formában nem használhatók fel, nem hasznosíthatók, sokszorosíthatóak vagy tárolhatóak a vonatkozó jogszabályok által lehetővé tett mértéken túl.

5.3 Abban az esetben, ha a Planet-gép weboldalon található tartalom, vagy a tartalom bizonyos eleme, illetve az oldalról hivatkozásokon keresztül elérhető tartalmak valószínűsíthetően a szerzői jog előírásaiba ütköznek, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal az ügyfélszolgálaton!

A jelzett tartalom megvizsgálását követően haladéktalanul eltávolítjuk a sértő tartalmat illetve lekapcsoljuk a sértő tartalomra mutató linkeket.

6. Egyebek

6.1 A Planet weboldal igénybevétele feltételezi a böngésző részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a techológiával együttjáró hibalehetőségek elfogadását.

6.2 A szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Planet weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a látogató felelős a weboldal hoz való kapcsolódásáért és a weboldalon történő bárminemű tevékenységért. Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis maior esetén. Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák a weboldal akadálytalan működését és a weboldalon történő szolgáltatások igénybevételét, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Interneten küldött és fogadott adat elveszik. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be.

6.3 A Planet weboldal ezúton tájékoztatja felhasználóit, hogy adataikat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adataikat harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor harmadik fél a Planet weboldal alvállalkozójaként közreműködik. Az alvállalkozók a weboldal által átadott személyes adatokat az igénybevett szolgáltatás zökkenőmentes lebonyolíthatóságán és a annak későbbi bizonyíthatóságán túl semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további jogi, vagy természetes személyeknek átadni. Az adatok kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi Törvénynek, a weboldal Adatvédelmi elveinek megfelelően jár el weboldal üzemeltetője.

6.4 A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben ez nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek a Budai Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

6.5 A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

Vác, 2017.04.18.