Faipari gépek, cnc-központok, tömörfa megmunkálás

2001

Évek óta foglalkoztat az a gondolat, hogy a „dögöljön meg a szomszéd tehene is” helyett más mentalitás kell az életben maradáshoz. Hogy a konkurencia azért jó, mert egyébként ellustulnánk, így meg a legtöbbet hozzuk ki magunkból.

Miért tud együtt dolgozni a sok olasz? Miért nem versenyeznek, hanem együtt indulnak a világpiacra?

Munkám során gyakran utazom Olaszországba, barátokra találtam ott, és csodálom az élet- és munkastílusukat. A nap ugyan csak 9-kor indul, még akkor is egy-két kávé, délben az ebéd és a „pasta” szent dolog, este 6-kor az üzemek bezárnak, de addig egy perc megállás sincs.

És akkor az emberek kiözönlenek az utcára, megállnak a tereken és beszélgetnek. Mindenki mindenkivel. A gyárigazgató a kukással, a rendőr a kidobó emberrel, a háziasszony a polgármesterrel. Megvitatják a mindennapok dolgait, és főképpen figyelnek a világra és egymásra.

 

A figyelem, amivel egymás felé fordulnak kapcsolatokat, és együttműködéseket hoz. Hiszen mindenki „ismer valakit”, aki „erre pont alkalmas partner lenne”. És a másik nem is idegen, hiszen a barátom barátja.

A MABU kezdeményezés célja egy olyan fórum létrehozása, ahol a magyar faipar résztvevői összeismerkedhetnek, barátságokat és munkakapcsolatokat köthetnek. Ahonnan együtt és eredményesen juthatnának ki a világpiacra, megismertethetik és elismertethetik a többiekkel a „Magyar Bútort”.

Szeretnénk megmutatni, hogy a magyar bútor és faipari létezik, vannak már meghatározó stílusok, a minőség és változatosság pedig elérte azt a szintet, ami szükséges és elégséges ahhoz, hogy nemzetközi szinten is mérhető legyen.

 

Nézze meg, a magyar asztalosműhelyek munkáit tartalmazó, online lapozható könyvet a MaBu logóra kattintva.

Mint partnerei a magyar faipari cégeknek, az ANEST Zrt.-n keresztül látjuk a sokszínűséget és változatosságot, úgy gondoljuk, hogy ennek bemutatása, a partnerek „összehozása” segítséget adhat a továbbfejlődéshez. Kattintson a bal oldali logóra!

 

A Magyar Bútor Estje

MaBu története