Fa és asztalosipar, a faipari gépek hírei

Csomagolóanyag gyártás fejlesztés uniós támogatással


2017-07-05 | csomagolóanyag gyártás, Széchenyi 20-20

A Planet-Gép Kft. a Széchenyi 2020 program keretében 63,350 millió forintos támogatást nyert technológia fejlesztésre, aminek segítségével csomagolóanyag gyártás kapacitásának növelésére és korszerűsítésére került sor.

A Planet-Gép Kft. polgári telephelyén egy Quark 2800 automatic dobozgyártó automatát ötmodulos alapanyag tárolóval és ötmodulos előtoló rendszerrel, egy Busellato Jet Optima C21-Y egyedi konfigurációs CNC megmunkáló központot és egy vágóplotter hullámpapírhoz CNC-t vásárolt meg, valamint a berendezések üzembe helyezéséhez és biztonságos üzemeltetéséhez kialakította a megfelelő villamos energia hálózatot és korszerűsítette fűtésrendszerét a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 63,350 millió forintos támogatás segítségével.

CSOMAGOLÓANYAG GYÁRTÓ TECHNOLÓGIA KIÉPÍTÉSE
A PLANET-GÉP KFT. POLGÁRI TELEPHELYÉN

A társaság 2010-ben alakult, megalakulása óta 100%-ban magánszemély tulajdonban van. A társaság vezetői több mint egy évtizede foglalkoznak faipari gépek és szerszámok forgalmazásával. A tulajdonosok fő célja a folyamatos fejlődés és fejlesztés, mely elképzeléseknek lehetőséget biztosít mind a telephely, mind pedig az infrastruktúra. A jelenlegi székhelyen, 650 m²-es területen főként bemutatóterem és irodaépület helyezkedik el, melyek mellett egy raktárépület is helyet kapott.

A társaság tevékenysége mind a klasszikus faipari gépekre, mind a CNC, táblafelosztó és egyéb vezérelt gépekre kiterjed. A társaság mögött gyártói-mérnöki támogatás áll: a Planet-Gép Kft. az olasz SCM Group kizárólagos magyarországi kereskedelmi képviselője. A gépeket a társaság az ország teljes területét lefedő ügynökhálózat segítségével terjeszti. Az SCM gépeket a társaság közvetlenül az olaszországi gyárakból szállítja megrendelői számára. A társaság által forgalmazott gépek CE jelzéssel történő gyártásra alkalmasak. A társaság műszaki szolgáltatásként komplex technológiai tervezést kínál ügyfeleinek, illetve telepíti és beüzemeli a forgalmazott berendezéseket, valamint biztosítja az üzemeltetők számára a betanulás lehetőségét. A társaság a forgalmazáson kívül szerviztevékenységet biztosít, illetve betanítással, oktatással, továbbképzéssel, tanácsadással is foglalkozik. Tevékenyen részt vesz a MABU (Magyar Bútor) szervezet munkájában.

Fejlesztésünk célja volt, hogy a kereskedelmi tevékenysége mellett kialakítsunk egy olyan termelő tevékenységet, amely biztosítja számunkra, hogy több lábon álljunk. Ennek keretében csomagoló anyag gyártási tevékenységbe kezdtünk polgári telephelyünkön. A jelenlegi projekt keretében az új csomagoló anyag gyártási tevékenységhez szükséges technológiai alapok beszerzése valósult meg.

A projekt keretében megvásároltunk 1 db Busellato Jet Optima C21-Y berendezést egyedi konfiguráció alapján, 1 db Quark 2800 automatic dobozgyártó automatát, 1 db Ötmodulos előtolórendszert Quark-hoz, 1 db Ötmodulos alapanyagtárolót Quark-hoz, 1 db CNC Vágóplottert hullámpapírhoz, valamint megvalósítottuk a fűtési rendszer korszerűsítését és kiépítésre került a szükséges villamos hálózat.

A gépek korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg,
a közel 63 millió forint európai uniós támogatás segítségével.
A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00754
Befejezés időpontja: 2017.05.02.;
Támogatás aránya: 50%

További információ kérhető:
Szigeti Piroska Judit
Telefonszámunk: +36(30)4659983,
E-mail címünk: szigeti.piroska@gmail.com

 


Oszd meg másokkal is!

◀ További híreink a faiparból

Hogyan talál hozzánk?


Nagyobb térképre váltás


Hírlevél feliratkozás

Ne maradjon le legfrissebb akcióinkról, híreinkről, termékújdonságainkról!
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:

E-mail:

Elolvastam és elfogadtam az oldal Adatkezelési tájékoztatóját és a Szerződési feltételeket.


Friss híreink

Az innovációs eszközbeszerzési pályázat újra meghirdetésre került!

Az innovációs eszközbeszerzési pályázat újra meghirdetésre került!

(GINOP-2.1.8-17)

A pályázat 2017. december 06. napjától 2018. február 15. napjáig lesz benyújtható, kizárólag a Közép-Magyarországi Régión kívül megvalósuló fejlesztésékhez.
A pályázat megvalósítási időszaka 6 hónap.


Inkább gépet vegyen, mint adót fizessen!

Inkább gépet vegyen, mint adót fizessen!

Akár banki finanszírozással, decemberi-januári gépátvétellel és pályázati támogatás mellett  is jár az adókedvezmény!


Meghívó az Anest Csoporttól

Meghívó az Anest Csoporttól

Meghívó az Anest Csoporttól


Planet a Facebookon