Faipari gépek, cnc-központok, tömörfa megmunkálás

2007

Ünnepélyes keretek között bemutatták a régóta várt magyar bútorpiaci fogyasztói felmérést 2007. szeptember 7-én Sopronban. Az elemzés készítésének szükségességét jól jellemzi, hogy közel 100 érdeklődő gyűlt össze a péntek délutáni eseményre!

A megjelenteket Cselényi József a Bútorszövetség alelnöke köszöntötte és ismertette az elemzés készíttetésének főbb mozzanatait.

Ezt követően Pakainé dr. Kováts Judit - a kutatás vezetője, Nyugat-Magyarországi Egyetem FMK Faipari Vállalkozási és Marketing Tanszék, röviden ismertette a felmérés módszertanát, annak lényegi tartalmát és néhány fontos következtetésre hívta fel a figyelmet.

A most elkészült tanulmányból teljes körű kép nyerhető a bútorvásárlók attitudjeiről, igényeikről, termékvásárlás és vásárlási folyamatairól, szokásaikról, az általuk preferált üzlettípusokról. Sok tekintetben az ország különböző tájain élők igényei eltérőek, és ezt is figyelembe veszi az anyag, persze korosztályok szerint is.

A leendő olvasó birtokába juthat a lakásméretek és a tulajdonlás módjaira utaló számoknak is. Jó azt is tudni, hogy a vásárlók ízlése milyen eltérést mutat, ha nemek szerint vizsgáljuk.

Az átfogó bútorpiaci analízis magyarországi régiókra, életkorra, vásárlási szokásokra, keresletre bontva elemzi, hogy ma Magyarországon milyen bútort akarnak vásárolni. Konkrét számok, érthető grafikonok, rengeteg információ azoknak, akik erre a piacra fókuszálnak.

Szemelvények a kutatásból

      

      

        

        

          

 

A felméréssel kapcsolatos bővebb információkhoz kattintson az alábbi linkekre:

MaBu története